ToimintaToimintamme motto on: Hauskaa ja hyödyllistä tekemistä matalla kynnyksellä

Kaikessa toiminnassamme edistämme koiran ja ohjaajan iloista ja hyvää yhteistyötä. Koiria koulutetaan toivottua käytöstä vahvistamalla. Oikean käytöksen palkitseminen pitää yllä koiran positiivista asennetta tekemiseen ja hyvää suhdetta ohjaajaansa. Pelon ja väkivallan käyttäminen on ehdottoman kiellettyä kaikessa koiran kouluttamisessa.

Ajankohtaista tietoa koulutuksista ja kursseista löydät somekanaviltamme Facebookista ja Instagramista. Ota seurantaan @merilapinkoiraklubi 

Pentukoulu

Pentukoulumme eri kurssit ovat tarkoitettuja kaikille alle 1-vuotiaille pennuille karvoihin ja kokoon katsomatta. Pentukoulussa harjoittelemme ihan jokaiselle koiralle tärkeitä perustaitoja kuten esim.  kontaktia, lähellä pysymistä/taluttimessa kulkemista, luoksetuloa, luopumista, käsittelyä, kohdetyöskentelyä ja rahoittumista.  Hauskaa ja hyödyllistä tekemistä pienryhmissä. Pentukoulu antaa hyvän pohjan myös lajikohtaisempaan harrastamiseen, mutta opit ovat tärkeitä niin kotikoiralle kuin lenkkikaverillekin.

Kotikoiran peruskoulu

Kotikoiran peruskoulussa harjoittelemme kaikkien koirien perustaitojen  arkipäiväsen elämän sujuvoittamiseksi. Peruskoulussa järjestämme  eri mittaisia kursseja ohitusharjoituksista aina koiran aktivoimiseen ja rauhoittumiseen asti. Hauskaa ja hyödyllistä tekemistä koirasi kanssa. Ikärajaa ei ole, joten mukaan vain, jos vaikka kaipaatte vastapainoa sohvalla köllöttelylle.  

KoiratOn

Oletko koiraton? Ehkä haaveilet omasta koirasta tai haluaisit vain tutustua koiran kanssa toimimiseen? Tule mukaan koirakerhoon, joka on tarkoitettu juuri sinulle. Klubimme jäsenillä on kilttejä ja ystävällisiä koiria, joiden kanssa pääset kerhossa touhuamaan ohjaajiemme opastuksella. 

Nose Work

Nose work on varmasti joka koiran lempilaji, joka sopii ihan jokaiselle nuuskunenälle ja niiden ohjaajille. Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja, perushallinta  riittää. Lajin henkeen kuuluu, että sen tulee olla mukavaa tekemistä ja hauskaa sekä ihmiselle että koiralle. Nose Workissa koira opetetaan etsimään ennalta sovittuja hajuja ja löytämään niiden lähde. Koira etenee itsenäisesti sinne minne nenä vie. Harjoituksia tehdään erilaisissa ympäristöissä ja harjoituksissa edetään koiran oppimisen tahdissa.

Voit osallistua Nose Workin viikkoharkkoihin milloin tahansa kuunteluoppilaana ilman koiraa ilmaiseksi. Harjoituksissa edetään aina koiran taitojen mukaan, joten voit milloin tahansa aloittaa viikkoharjoittelut ryhmässämme.

Näyttelyharjoitukset


Koiranäyttelyt ovat oma harrastuslajinsa, jonka pariin pääset helposti, kun voit käydä harjoittelemassa koirasi kanssa etukäteen. Turha jännitys jää pois, kun tiedät mitä näyttelyssä tehdään ja sinä ja koirasi opitte perusasiat, miten kehässä käyttäydytään. 

Klubimme harjoitukset ovat tarkoitettuja niin aloittelijoille kuin konkareillekin. Ilmoittelemme treeneistä facebookissa. Myös toimintakalenterista näet lähiaikoina tulevat harjoitusajat.

Rally-toko

Mikä ihmeen rally-toko? No tosi kiva ja jatkuvasti suosiotaan kasvattava laji, jota voit harrastaa leikkimielisesti omaksi ja koirasi iloksi tai päämäärätietoisesti lajin kilpailuhin tähdäten.

Rally-toko on laji, jossa on elementtejä tokosta, koiratanssista ja agilitystä.  Siinä tärkeintä ei ole pilkuntarkka seuraamispaikka tai teknisesti täydelliset suoritukset, vaan se, että koirallasi ja sinulla on hauskaa.

Rally-tokossa suoritetaan rata, jossa on luokan mukaisia kylttejä. Radalla saat vapaasti kannustaa ja kehua koiraasi koko suorituksen ajan. 

 Järjestämme aleiskursseja aloittelijoille, mutta meillä on tarjolla myös ryhmiä tavoitteellisesti treenaaville koirakoille.

Höntsä Toko

Tottelevaisuuskoulutus (toko) on laji, jossa koirakko suorittaa mahdollisimman tarkasti ja hallitusti erilaisia liikkeitä kuten mm. luoksetulo, paikallaan makaaminen, seuraaminen, kauko-ohjaus ja noutaminen. Meillä ei ole tarjolla kilpailuihin tähtäävää toko-koulutusta, mutta ns. Höntsä Tokossamme voit harrastaa lajia ilman erityisiä kilpailutavoitteita.  Höntsä Tokossa koulutat koiraasi lajin liikkeiden täsmälliseen ja iloiseen suorittamiseen.